zondag 29 januari 2017

tafel voor Larix

Belofte maakt schuld.

Ik had Eric Sanders beloofd een tafel voor zijn larix te maken als zijn boom zou worden geplaatst op de EBA tijdens de Noelanders Trophy.
Dit keer geen klein tafeltje maar een van behoorlijke afmeting ca. 70 cm x 55 cm.
We zijn samen om de tafel gaan zitten om enkele ideeen door te nemen.
Hij wilde graag dat de vorm van de potrand en poten van zijn pot in de tafel zouden samenkomen, dus daar allemaal rekening mee houdend kon ik aan de slag.
Nadat we de vorm van de tafel hebben bepaald moet het decor in de tafel worden ontworpen, uitgaande van de potvorm heb ik meerdere motieven gemaakt en daar is een keuze uit gemaakt.

Eerst moest we bepalen welke vorm tafel het best bij de boom zou passen, ik heb toen een boekgepakt met allerlei tafels en daarboven een afdruk van de boom geplaatst.
Omdat het een vrij zware boom is de keuze op de vorm van de onderste tafel gevallen.
De decor zaagrand die in de tafel moest komen,wilde Eric graag in de vorm van de potrand zien, dus heb ik een paar randen ontworpen geinspireerd op de rand.
Gekozen is voor het onderste ontwerp omdat hier het meest rust van uitgaat.


Op schaal een voorbeeld gemaakt van de voorzijde van de tafel om te zien of de verhoudingen kloppen.Met de figuurzaag het decor uitzagen en met beitel en gutsen het relief aanbrengen.Lijmen, schuren, kleuren en in de was zetten.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten